Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családtörténetet feldolgozó nyitott műhely és színház

2010.09.30
 
 
 
"Az ember akkor lesz ember,
Ha átvilágítja mélyéig önmagát
s a belső világosságból
a külső világba sugarat bocsát.„
                 (Weöres Sándor) 
 

                    

 
                          Kedves Érdeklődők!

Kép

Családi titkok, családi hagyományok az  életciklusok tükrében című családtörténet-feldolgozó műhelyünkre hívunk.
Helye:  Budapest, X. Pataky Művelődési Központ.
 

Sziasztok!  

fenti rendezvényünk a Pataky Művelődési Ház igazgatójának segítségével ingyenes lett!
Őt is meghívjuk beszélgetésre majd (Buzás Kálmán ) hiszen rengeteg kutatómunkája van híres családok történetében és az identitás fejlődésének alakulásában. Rengeteg cikk, könyv fémjelzi a nevét...., de addig is Kende Sanyival ott leszünk, ő a drámás kolléga,.... de nem kell félni , a megajánlott kérdésekkel csak addig a szintig foglalkozunk, ameddig a kérdezőnek igénye van rá, senkit nem boncolgatunk!!!!
Nagyon sokat nevetünk és játszunk.  
Pl. a mostani heti dohányzásról leszoktató csoportunkat idő előtt le kellett zárni, mert a résztvevők már nem kaptak levegőt a nevetéstől!  (Nagyon elememben voltam és mivel nem tudtak válaszolni a kliensek a szókratészi kérdéseimre, magam tettem: vicces, elemelt formában, de úgy hogy megértsék..... a nevetés azt igazolta, hogy fogták és mégsem voltam traumatikus. :-))))


Örülnénk, ha minél többen jönnétek és olyan ismerőseiteknek, akit érdekel, továbbítanátok a meghívót a Családi élettörténetet feldolgozó ingyenes és nyitott műhelyünkre.

Más:
Kóbányai lakosok ingyen jelentkezhetnek dohányzásleszoktatásra, a Polg. mesteri Hivatalon keresztül hozzánk, mivel nagyon sikeresek és ami lényegesebb (effektívek ) vagyunk, így  a programot valószínűleg kiterjesztik! :-)))

Üdvözlettel és a közeli viszontlátás reményében: Mária

A foglalkozás következő  időpontja:
2010  november 3. A program témája a kisgyermekkor és az ehhez kapcsolódó családi hagyományok és családi titkok
A következő időpontok:  november 24. december 1. december 15. szerdai napokon 17-20-ig

Az egyes alkalmakon a témához kapcsolódó irodalmi alkotásokat is megbeszélünk. A bevonódás mélysége automatikusan igazodik a résztvevők egyéni igényeihez.

              cst.jpg
 A műhely nem helyettesíti a terápiát, azonban bepillantást kínál a   saját családi problémák kezelésébe. A foglalkozások hozadéka lehet a részvevők  kreativitásának növekedése, új szempontrendszer kialakítása, horizontjának tágulása, élményközpontú átéléssel.
           
 
Vezetik:
Dr Nagy Mária viselkedésterapeuta tel.: 06-20-494-6981, email: mnmmaria@gmail.com
Kende Sándor diplomás családkonzultáns tel.: 06-70-235-0583
A programon való részvétel ingyenes. 
 
Kérünk titeket, hogy lehetőségeitekhez mérten minél szélesebb körben terjesszétek a programunkat ismerőseitek körében.

Visszajelzéseiteket, kérdéseiteket, előjelentkezéseiteket várjuk a megadott email címekre. Akkor is jelezz vissza, ha még gondolkodsz a megjelenésedről.

Köszönjük a Pataky Művelődési Központ támogatását
 
 

 

 

 Családi titkok, családi hagyományok az életciklusok tükrében

A műhely célja: A családi harmóniát elősegítő szempontrendszer megismerése és az ehhez kapcsolódó készségek megtanulása és megvalósításának útjai. Foglalkozásainkon a hagyományokhoz kapcsolódó titokzatosságokról is szót ejtünk. Találkozási alkalmainkon bevezetésül elmondunk néhány gondolatébresztő felvetést az aznapi beszélgetés témájáról, majd résztvevőinkkel közösen gondolkodva életükből hozott példákon keresztül bontjuk ki a napi tematikát. Szót ejtünk még a kapcsolódó egészségkárosító szokások elhagyásának módjairól is. A találkozásokon jobban megértjük családtagjainkat, gyermekeinket, rokonságunkat. Hogyan építkezzünk a hagyományainkból? Mindennapi feszültségeink jobb kezelése, egyéni problémák megbeszélése. A család, mint erőforrás. Előremutató családi minták kiépítése. Ötletbörze. Tanácsadás.
További időpontok: november 3., november 24., december 1., december 15.

szerdai napokon 17-20-ig

A részvétel ingyenes!

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegnap tartottuk meg családi élettörténet feldolgozó műhelyünk első foglalkozását. Nagyon hamar bensőségessé vált a légkör. A résztevőket közös gondolkodásra való hajlandóság, valamint nyitott, kíváncsi hozzáállás jellemezte. Felszabadító inspiráló kérdésfeltevések közepette, a kérdésekre kapott válaszok mentén további származási és saját családi élmények megosztására került sor, de volt olyan, aki távolabbi példával szolgált , esetleg irodalmi élményt osztott meg.

 


Majd hamarosan igény formálódott a megbeszélt helyzetek játékos megjelenítésére, óriási

élményt jelentett, hogy a résztvevők több változatban is megnézhették a felkínált helyzetek

 


hangulatait, és változatainak lehetséges kimenetelét. Felszabadult nevetés, „aha”-élmény és kifejezetten a kulturális csemegékre jellemző többletgazdagodás és együttes élmény volt a meghatározó mozzanat. A következő alkalomra a résztvevők jelezték, hogy mivel

 


nagyon megmozgatta őket a közös gondolkodás és az önfeledt játék átélése, szeretnék, ha több szempontot visszahoznánk, így újabb bevonódásra és mélyebb kimunkálásra lehetőséget adva. Tehát: A foglalkozás végén nagyon sok élmény, meglátásmód emelkedett a felszínre, de ezek megbeszélését a következő alkalmakkor fogjuk tudni folytatni, mintegy átívelve,

 


átvezetve a feldolgozandó témaciklusokba. Az elhangzott vélemények közül sok megerősítette, hogy egészen közvetlenül rólunk/nekünk szólt a színdarab, szinte katartikus élményt adva: amellett, hogy szórakoztatott, szinte új emberként, felfrissülve nyíltabban, építő energiáinkat felszabadítva tudtunk a hétköznapi életbe, családtagjainkhoz visszamenni,

 


álarcainkat levetve.


Következő foglakozásunk október 6-án 17 órakor lesz, a Pataky Művelődési Központban. Ebben az évben kitűzött alkalmak:
Kép


A program honlapja: www.családi-titkok.hupont.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.